Ook jij kan weer in dat sprookje gaan geloven!

Luister je liever? Ga dan naar aflevering 1 van mijn podcast Boost je relatie!

Ook jij kan weer in dat sprookje gaan geloven!

Hoe kunnen jullie je relatieproblemen aanpakken? Hoe stop je met snauwen en ruziën? Hoe komen en blijven jullie op één lijn? Hoe maak je een fijne relatie nóg leuker en beter? Hoe kom je voorbij die obstakels waar je binnen het ouderschap tegen aanloopt? Ik wil je handvatten geven om samen met je partner (!) op zoek te gaan naar antwoorden op dit soort vragen.

 

Sprookjes bestaan niet (of toch?)

Liefde… Ik geloofde er niet in. Mijn ouders scheidden toen ik dertien was. In de jaren daarvoor bepaalden de problemen binnen hun relatie de sfeer in huis. Was dat nou hoe mensen binnen een relatie met elkaar omgingen? Door dit voorbeeld dacht ik dat liefde een zware en ingewikkelde zoektocht was en zéker geen sprookje. Liefde was niet voor mij weggelegd. Uit onderzoek blijkt tenslotte dat kinderen van gescheiden ouders in hun volwassen leven zelf ook vaker scheiden dan mensen die op jonge leeftijd een ander voorbeeld hebben gekregen.

Maar het sprookje bestaat wél, heb ik inmiddels ontdekt. Ik heb de sleutel om dat sprookje binnen te stappen gevonden. En wat ben ik daar dankbaar voor! Die sleutel geef ik graag door. Daarom werk ik als GZ-psycholoog en relatietherapeut al twaalf jaar met stellen, gezinnen en individuen om ze het mooiste uit hun leven te laten halen. En daarom start ik dit blog. Om jou tips en tricks te geven om de sleutel naar het sprookje te vinden. Dit doe ik vanuit mijn professionele ervaring, maar ik vertel je ook graag open en eerlijk hoe ik zelf werk aan mijn relatie met Robert. En ik wil met je delen hoe ik invulling geef aan mijn eigen ouderschap, als moeder van drie kinderen (waaronder een tweeling). Ik wil jou het vertrouwen geven dat het sprookje écht bestaat.

 

Boost je relatie en kom weer in een opwaartse spiraal

Zit je zelf in een ingewikkelde relatie? Maken jullie veel ruzie? Halen jullie het slechtste in elkaar naar boven? Het is écht mogelijk om jullie situatie om te buigen, om die neerwaartse spiraal weer opwaarts te laten gaan. Gewoon, door samen aandacht te besteden aan jullie relatie, door kleine stappen te zetten, kleine problemen aan te pakken, patronen te doorbreken. Zowel in de therapiekamer als in mijn eigen leven heb ik dit heel veel zien gebeuren. Natuurlijk gaat dat niet zomaar. Je moet er samen hard voor willen werken en er energie in willen steken. Waar begin je..?

 

De eerste stap naar een liefdevolle relatie

Willen jullie het anders? Spreek dat naar elkaar uit. Maak de afspraak: we gaan er sámen iets van maken. Ga het gesprek aan. Kies samen één punt waar jullie als eerste aan willen werken. Staat er voor jullie allebei iets anders boven aan het lijstje? Ga dan met beide punten aan de slag. Richt in de eerste week jullie volledige aandacht op dat punt (of op die twee punten). Maak zo stapje voor stapje jullie relatie mooier. Zorg er stapje voor stapje voor dat jullie een goed voorbeeld zijn voor jullie kinderen. De sleutel tot een happy relatie bestaat. Ook voor jullie.